Blog

Telegram Numarasız Kullanma

Telegram Numarasız Kullanma
icon 26/03/2022 06:52:19
icon ...

Telegram, internet bağlantısı kullanarak mesajlaşma konusunda hizmet sağlayan bir mobil uygulamadır. Mesajlaşma sırasında fotoğraf, video ya da farklı türden belgeleri de karşı tarafa gönderme imkânı sağlayan Telegram, 200 bin kişiye kadar büyük grup ve kitlelere yayın yapmak amacı ile kanal açma seçeneklerine de sahiptir. Telegram sms hizmeti üzerinden bir kişi ile mesajlaşmak için o kişinin de Telegram uygulamasının kullanıcısı olması gerekir. Kurulumu aşamasında telefon numarası isteyen Telegram uygulamasını kullanmanın telefon numarası vermeden de kullanım imkânı bulunuyor. Sanal numara kullanarak açacağınız bir Telegram hesabını daha güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.


Kurulumu aşamasında üye olmanızı gerektiren web siteleri ve uygulamalar genel olarak bir telefon ile yalnızca bir adet hesap açmaya izin verdiklerinden zamanla sanal numara ya da fake numara üreten servisler, uygulamalar ve web siteleri ortaya çıkmışlardır.


Bir uygulamaya telegram numarasız kullanma kayıt yaparken kendi numaramızı vermek istemiyorsak ya da zaten kendi numaramız ile kaydolduğumuz için yeni bir hesap açmak istediğimizde başka bir telefon numarası kullanmamız gerekeceği için bu tür sanal numaralar çok fazla işe yaramaktadırlar.


Telegram'da açacağınız her hesap için ayrı bir telefon numarası kullanma zorunluluğu vardır. Peki, hiç numara vermeden yani telefon numarasız bir şekilde Telegram’a kaydolmak mümkün mü? Bu sorunun cevabı ne yazık ki hayır mümkün değildir, çünkü kayıt olurken Telegram’ın kod göndereceği bir telefon numarası istenmektedir. Eğer kaydolurken telefon numarası yazmazsanız sonraki aşamaya geçmeniz mümkün değildir.


Öte yandan telefon numarası yalnızca Telegram numarasız kayıt aşamasından gereklidir. Daha sonra lazım olmamaktadır. Bu sebeple de Telegram’da ilave bir hesap açmak isteyenler ya da telefon numarasına Telegram ortamında ulaşılmasından rahatsız olanlar sanal bir telefon numarası tercih etmektedirler.


Neden Telegrama Numarasız Kaydolmak İsteriz ?


Birincisi ve en önemli neden telefon numaramızın bir mesajlaşma ortamında başkaları tarafından görülmesinin istenmediği durumlar ortaya çıkarabilir. Gelişen teknolojinin yararları olduğu kadar zararları da vardır. Şimdilerde birinin telefon numarasına ulaştığınız zaman ipuçlarını takip ederek o kişinin konumunu, adresini, ailesini, hobilerini, ne iş yaptığını ve hakkında daha pek çok şeyi çok kısa bir süre içerisinde öğrenmeniz mümkün. Bu sebeple telefon numarası gizliliği çok önemli bir konudur.


İkinci bir sebep olarak da diyelim ki Telegram ikinci hesap bir hesaba sahipsiniz ama bir ya da daha fazla hesap açmak istiyorsunuz. Her birisi için farklı telefon numarasına ihtiyaç duyacaksınız. Pek çok kişi Telegram’da tek bir hesap kullanmayı yeterli görür ancak birden fazla hesap sahibi olmak isteyenlerin sayısı da az bir sayı değildir. İnsanların birden çok Telegram hesabı sahip olmak istemesinde ve bu hesapları gizli tutmak istemesinde haklı sebepleri olabilmektedir.


Telegrama Fake Numara ile Nasıl Kayıt Yapılır ?

Telegrama fake numara ile kaydolma imkânı sağlayan pek çok uygulama ve web sitesi mevcuttur. Bunun için bilinen ve sık sık kullanılan 3 yöntemi kullanabilirsiniz.


- Birinci yöntem bu amaca özel yapılmış olan uygulamalar üzerinden Telegram doğrulama kodunu alabilirsiniz,


- İkinci yöntem bir fake numara uygulaması aracılığı ile Telegram doğrulama kodunu alabilirsiniz,


- Üçüncü yöntem ise bir numara onaylama web sitesinden yararlanarak Telegram doğrulama kodunu alabilirsiniz

İlk iki yöntemin temel mantığı aynıdır:


Telegram’ın size gönderdiği doğrulama kodunu fake numaraya, fake numarayı da geçici olarak kendi cihazınıza yönlendirmelisiniz. Cihazınıza gelen Doğrulama kodunu da Telegram’a girerek kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.