Blog

Blizzard İki Adımlı Doğrulama

Blizzard İki Adımlı Doğrulama
icon 01/07/2021 22:47:14
icon ...

Blizzard, Kaliforniya merkezli, Activision Blizzard şirketinin yan kuruluşu olan bir video oyun geliştiricisi ve aynı zamanda yayıncısıdır. Frank Pearce, Micheal Morhaime ve Allen Adham tarafından 8 Şubat 1991'de kurulmuştur.


Dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden birisi olan Blizzard'ın piyasaya sunduğu bu oyunlar, milyonlarca kullanıcıya ulaşmış, alanının en iyilerindendir. 2004 yılında geliştirilen Warcraft oyununun başarısı ve ardından devam niteliği taşıyan World of Warcraft'ın 12 milyon kullanıcı kitlesine sahip olması bunun en iyi örneğidir. Blizzard, kullanıcılarının oyun hesaplarının güvenliği konusunda oldukça titizdir. Blizzard mobil onay gerektiren iki faktörlü kimlik doğrulama işlemi, hesap güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir. Ayrıca SMS koruması ile hesap güvenliği bir kat daha artırılabilir.


Blizzard İki Faktörlü Kimlik Doğrulama ve SMS Koruması


World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone, Diablo 3 veya StarCraft 2 gibi Blizzard oyunlarının hevesli bir tüketicisi iseniz, hesabınızı güvende tutmak isteyebilirsiniz. Diğer çevrimiçi hesaplarda olduğu gibi zaten bir kullanıcı adı ve parolaya sahip olabilirsiniz. Fakat bu, bilgisayar korsanlarının şifrenizi kıramayacağı ve hesabınızı hackleyemeyeceği anlamına gelmez. Hiç kimsenin hesabınızı, oyunlardaki ilerlemenizi ve yatırmış olduğunuz paraları çalamayacağından emin olmanın tek uygun yolu, Blizzard hesabınız için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmektir ve ek bir güvenlik önlemi olarak SMS korumasını aktifleştirmek olacaktır.



İki faktörlü kimlik doğrulamasının tamamlanması için belirtmiş olduğunuz mail adresine bir kod iletilir ve Blizzard üzerinden bu kod onaylatılır. SMS koruması için sisteme girilen bir cep telefonu numarasına SMS kodu iletilir ve aynı şekilde Blizzard üzerinden bu kod onaylatılır.

Blizzard sanal numara

larını kullanarak da SMS onayı yapılabilir. İki faktörlü kimlik doğrulama işlemini başarıyla tamamlayan kullanıcılara, World of Warcraft oyununda bir evcil hayvan hediye edilir.


Blizzard iki faktörlü kimlik doğrulama işlemini, daha önceden telefonunuzu başka bir Blizzard hesabında kullandığınız için yapamıyor olabilirsiniz. Bunun yanında kullanmakta olduğunuz telefon numarasını gizlemeyi tercih ederek, sanal bir numara kullanmayı isteyebilirsiniz. Bunun için OnayTR.com'dan Blizzard numarası alma işlemi yapılabilmekte. Ayrıca site üzerinden dilediğiniz kadar sanal numara alarak, birden fazla Blizzard hesabınız için mobil onay işlemini uygun fiyatlara gerçekleştirebilirsiniz.